Skip to main content

External News

Obituari Ernest Mendoza

Amb un profund sentiment de dolor hem de comunicar-vos que malauradament el Dr. Ernest Mendoza que va preparar el seu doctorat a l’ICMAB als anys 1999-2002 sota la direcció de la Dra. Teresa Puig i el Dr. Xavier Obradors, ens ha deixat després de patir una greu malaltia.

Anna
Anna
04 February 2022

ernest mendoza

El Dr. Ernest Mendoza va seguir una carrera científica i emprenedora molt brillant. Després de la seva formació en el camp dels materials superconductors a l’ICMAB va fer una estada postdoctoral a Gran Bretanya, on es va especialitzar en nanotecnologia; després va retornar a Catalunya, on va exercir d’investigador a l’Intitut de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2) i a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC.

Finalment, el seu esperit inquiet el va portar a convertir-se en un emprenedor i va crear l’empresa spin-off GOLDEMAR, a la vegada que adquiria formació en gestió d’empreses a IESE Business School. Actualment era el CEO de l’empresa Astrea Materials que també havia creat ell mateix. Podeu veure una entrevista recent sobre la seva activitat aquí.

El bon record de l’Ernest a l’ICMAB serà permanent, tothom va apreciar la seva gran humanitat, el seu esperit jovial, la seva professionalitat i el seu dinamisme per a fer ciència i transmetre-la a la societat, així com el seu compromís personal a convertir els avenços científics en innovacions tecnològiques.

Fins sempre Ernest, el teu record perdurarà entre nosaltres, i molts ànims a la família que deixes.

Hits: 3510