Skip to main content

ICMAB Upcoming Events

22 NOV 2023: Taula rodona per conscienciar sobre la violència masclista

"Als centres de recerca no hi ha violències masclistes" Tu què hi dius?
Dimecres, 22 Nov 2023 at Carles Miravitlles Seminar Hall and ONLINE

ICMAB-CSIC
ICMAB-CSIC
16 November 2023

REGISTRA'T AQUÍ

Intervindran:

Begonya Sáez Tajafuerce és professora agregada al Departament de Filosofia de la UAB. És Doctora en Filosofia per la UAB, i coordinadora del Minor de Gènere de la UAB. Ha coordinat el projecte d'innovació docent "Gender as cross-cutting methodology in CBL and CBR" que ha resultat en un micro-mòdul en el si de la ECIU University. La seva recerca se centra en la definició i la representació de la identitat. Forma part del Grup de Recerca Cos i Textualitat que, des d'una perspectiva interdisciplinària, analitza el cos com a lloc per a la identitat i la manera com s'inscriuen en ell el gènere, l'ètnia, la classe i la identitat sexual des de discursos culturals.

Lorena Garrido Jiménez és professora associada de Filosofia del Dret de la UAB i investigadora del Grup Antígona.  Professora del Màster Interuniversitari en Estudis de Dones, Gènere i Ciutadania. Docent dels Postgrauss «Gènere i Igualtat» (UAB) i «Violències Masclistes» (UAB). Llicenciada en Ciències Jurídiques i Socials per la Universidad de Chile i Llicenciada en Dret per la UAB. Diploma d'Estudis Avançats (DEA) en Dret del programa “Les transformacions del dret públic”, del Departament de Ciència Política i Dret Públic de la UAB. Postgrau en Gestió Ambiental (UPF) i Postgrau en Dret Civil Català (UB). Ha sigut col·laboradora de l'Associació GENERA (Associació en defensa dels drets de les dones) entre 2007 i 2015, i assessora jurídica en PIAD (Punt d'Informació i Atenció a les Dones) entre 2004-2010. Membre de Dones Juristes des de 2003. Ha estat consultora de la CEPAL, Nacions Unides en la Divisió de Desenvolupament Sostenible i Assentaments Humans.

Montserrat Rifà-Valls és professora agregada en Educació de les Arts Visuals a la UAB. És doctora en Filosofia i Ciències de l'Educació per la Universitat de Barcelona, després de cursar la llicenciatura en Belles Arts, es va especialitzar en estudis del currículum, diversitat i educació de les arts visuals. Actualment, és investigadora del SRG atlas, Interseccions crítiques en Educació i del Centre d’Estudis i Recerca en Migracions (CER-MIGRACIONS). Recentment, ha co-dirigit el projecte I+D+I Trans-Emigra: Migracions i espais transnacionals d'Educació: Construcció de la identitat de les nenes i parentalitat de les famílies musulmanes a Espanya (EDU2016-78958-R). Imparteix docència als Graus d'Educació Infantil i Primària, al Grau d'Estudis Socio-Culturals de Gènere i al Màster oficial de Recerca en Educació (MURE). Dirigeix diverses tesis doctorals en els programes d'Educació i de l'Institut Interuniversitari d'Estudis de Dones i Gènere (iiEDG). Ha publicat a Ethnography and Education, Visual Inquiry, International Journal of Education through Art, Gender and Education Visual Arts Research. 

Moderadora: Lourdes Fàbrega, ICMAB-CSIC

Hits: 620